Linda vill ha ett jobb, garna igar!

Nu borjar jag verkligen att trottna pa det har, visserligen har det bara gatt lite over en vecka sen vi kom hit men jag ar inte en person som har talamod. Nar jag vill ha nagonting, sa vill jag ha det nu! Men tydeligen sa ar det lagsasong i Christchurch med jobb samtidigt som den har himla ekonomikrisen ska spoka ocksa. Sa tydligen sa ar det valdigt ont om just det jag vill ha, jobb. Tro mig nar jag sager att mitt konto inte gillar det har, och om mitt konto inte gillar det sa gillar jag inte heller det! Ibland kan man undra hur svart det kan vara att hitta ett jobb, jag menar jag ar ju inte krasen! Just nu skulle jag kunna skrubba en toalett med en tandborste om jag fick betalt for det! 

Imorrn ska Lisa och jag i alla fall ivag till ett hotell for att lamna in vara CV i hopp om att de vill anstalla oss i deras restaurang eller bar. Sa hall tummarna for det!




Sunshine

Idag ar det faktiskt riktigt varmt ute! For forsta gangen sen vi kom hit till Nya Zeeland sa var jag tvungen att ta av mig en troja istallet for att satta pa mig en! =) Det kandes bra! Hoppas att det haller i sig i nagon dag!

Igar tog vi en langpromenad till ett kopcentrum som ligger ett par kilometer ifran vart hostel. Vi passade pa att handla mat, for som jag namt tidigare sa ar det valdigt ont om mataffarer har! Men dar lag det en i alla fall, lite jobbigt dock att den ligger sa pass lang borta! Men vi tror att vi kanske har hittat en som ligger narmare, ska kolla in den senare idag.
Vi fick oss ordentlig traning igar, forst vi gick vi en lang promenad sen sa barde vi tunga pasar! Men inte hela vagen tillbaka dock, for vi insag att det var lite for langt!

Igar sa handlade vi ocksa tacken sa att vi inte ska frysa i natt, for nu flyttar vi in pa rikigt i lagenheten. Det kommer bli sa bra tror jag! Nu vill jag bara ha ett jobb!



Lagenhet

Lisa och jag har skaffat en lagenhet nu! Vi skrev pa kontrakt och fick nycklarna igar! Egentligen ar det inte inflyttning forrens pa Mandag, men vi ska borja fixa och greja dar i helgen. Och vi flyttar nog in pa riktigt imorrn, for da maste vi checka ut fran hostelet. Det kanns sa skont att ha ett eget stalle!

Det ar en trea, som ar helt moblerad, sa det enda vi maste gora ar att skaffa nya sangklader, kuddar o sant. Sen ska vi sjalvklart frascha till stallet lite ocksa =) Och det blir billigare an att bo pa hostel! Sa idag ska vi forsoka ta oss ivag till ett kopcentrum och kolla pa lite grejer. Och kanske handla all mat som vi behover. Vi insag ganska snabbt att det inte finns manga stora mataffarer har i kring vilket kanns lite jobbigt!

Idag ar det Anzac day, en dag da Australien och Nya Zeeland hyllar de som varit med i krig. Det ar en ganska stor dag har!



Blaaah

Jag har kommit pa hur jobbigt det ar att skriva CV, jag hade lyckas fortranga det. Och det ar annu jobbigare att skriva det pa engelska! Hua, och inte kan vi hitta kontoret dar man soker skattenumret man behover! Det gar inte sa bra just nu! haha. Men det blir nog battre! Imorrn ska vi ga och soka jobb pa Subway, jag hoppas pa ett jobb dar! Och jag ar fortfarande sjuk, men pa battringsvagen i alla fall!

Jag vill hitta en lagenhet eller ett hus att hyra! Sa mycket skonare an att bo pa hostel! Sa det ska vi forsoka hitta ocksa :/



Jobbsokande

Har sitter jag nu i Christchurch, men sprangande huvudvark, ont i halsen och ev lite feber och forsoker soka jobb. Har sokt ett par stycken an sa lange, man far hoppas att nagon av dom leder nagonstans! Nu har vi i alla fall letat reda pa adressen dar man soker tax file nummer (som man behover for att jobba), sa vi ska dit imorrn och forsoka soka det. Sen ska vi bara bestamma oss for vilken bank vi ska ha. Men det borde inte vara sa svart.

Nu har jag skaffat ett ny mobil och det innbar nytt nummer ocksa! Sa ni kan slanga bort det andra numret for nu ar det har som galler:

+64 277827647

Nej, nu ska jag fortsatta soka lite fler jobb! Hall tummarna for mig! =)



Brrrrrr!

Det ar verkligen en temperatursskillnad pa Australien och Nya Zeeland! Vi kom fram till Christchurch igar kvall, och da var det ungefar 9 grader. Det kanns verkligen! For efter att ha spenderat ungerfar tre manader med att ha 25-40 grader sa ar det kallt! I natt trodde jag att jag skulle bli en isglass, for det var sa kallt i vart rum! Jag kunde knappt sova nagonting! For sa fort jag vande pa mig vaknade jag av kylan! Men idag hittade vi ett element att satta pa, sa nu ar det lite battre! Till raga pa allt sa har bade Lisa och jag blivit sjuka! Sa nastan det enda vi gjort idag ar att ligga i sangen. Jatte bra start pa resan har! Hoppas vi blir battre till imorrn!



Sista helgen

Imorrn aker Lisa och jag till Nya Zeeland. Det kanns jatte konstigt! Sa for att fira var sista helg i Australien sa gick vi ut igar. Det var en helgalen och rolig kvall! Och jag mar som jag fortjanar idag =)
Sa vi har haft en sloar dag idag, och imorrn ska jag upp och packa om vaskan och sedan ar det bara att aka till flygplatsen, vi kommer komma fram ca halv elva pa kvallen i Christchurch. Sa nu blir det ny tidsskillnad igen! Det kommer nu vara hela 12h skillnad hem till Sverige!

Nu ska vi tillbaka till rummet och kolla pa tv =)



Surfers paradise!




over dagen igar sa akte vi ner till Sufers paradise, vi hade hort innan att det skulle vara jattefint dar, och det var det! Basta stranden pa lange! Och vi hade verkligen strandvader, solen sken och det var lagom varmt! Stranden var hur fin som helst, och det var stora vagor! Sa vi fick oss ett ordentligt traningspass i vagorna! =)



Vattnet var jatte kallt till en borjan men sen blev det bara skont!

  



Nar vi lag pa stranden sa kom det fram en kille (pa bilden ovanfor) och fragade pa knagglig engelska
om han fick ta kort med oss for att han tyckte att vi var sa snygga. Det kunde vi ju inte saga nej till! haha
Sa vi tog ett kort med var kamera ocksa ;D



Dreamworld



Idag gick vi upp tidigt och begav oss nedat the gold coast till Dreamworld! Det ar en av de stora nojesparkerna som ligger ungefar en timme med tag utanfor Brisbane. Och vi hade roligt! Fast jag har ont i benen, och i nacken!

Vi akte bl.a. de fem laskigaste attraktionerna! Det var lite synd dock att alla barn hade lov fran skolan, for det var langa koer nastan overallt!



Den har akte vi! The claw, den snurrar och gungar jatte hogt! Men vad rolig den var!
En av de roligaste faktiskt! =)


Den har akte vi ocksa, den var dock inte lika laskig som den sag ut, men rolig! Sen akte jag ocksa fritt fall for forsta gangen, och jag som har lite problem med hojder tyckte det var ganska obehagligt att hanga 119m over marken och vanta i vad som kandes som en evighet for att de skulle slappa ned oss! Men det kanns bra att ha akt den! Maste ju ova mig, eftersom jag vill hoppa fallskarm =)






Vi tog ocksa lite roliga foton =)

 



Sa vi har haft en rolig dag idag! Nu ska vi nog ga tillbaka till hostelet och vila! For jag ar trott och imorgon ska vi aka till Surfers paradise over dagen!



Laskiga och sota djur



  
Som jag har berattat tidigare sa var Lisa och jag pa magnetic Island, och dar fick vi halla i/klappa lite olika djur =)
Koalan var sa sot! Men ormen var lite laskig att halla i! Och papegojan var stor!!


Det har ar den basta bilden! =) Dom var helt galna! De bet mig, satte klorna i mig och de var hur manga som helst! Men visst ar dom fina? =)

  



Tonaring igen?

Hahaha, igar var jag och Lisa pa bio! Och vi hade bestamt oss for att gora det till en riktig biokvall genom att ga pa tva filmer (det ar mycket billigare har an hemma, det kostar ungefar samma som att ga pa en film hemma), sa det borjade med att vi gick pa komedin 17 again, valdigt bra och rolig! Jag rekomenderar den! =)

I alla fall, sen skulle vi ga pa en laskig film som heter The uninvited, och pa den var det 15 ars grans. Eftersom jag skulle kopa popcorn sa stannade jag kvar i kon nar Lisa gick fram och skulle kopa biljetter. Sa jag star dar och ser att kassorskan kollar lite pa mig och sen sager nagonting till Lisa, sa kollar bada pa mig och Lisa tar fram vara pass och racker over. Hm.. tanker jag da.

Tydligen sa trodde inte hon i kassan att jag var over 15!! For hon fragade Lisa om hur gammal jag var, och sen ville hon se min legimation nar Lisa sa att jag var 21. Haha! Jag vet inte om jag ska ta det som en komplimang eller forolampning! Det ar ju nagra ars skillnad! =)

 



Brissie

Kom fram till Brisbane igar kvall, nagot forsenade. For alla skulle tydligen aka hem efter paskhelgen. Och sen sa osregnade det, sa det var tydligen lite oversvammningar har och var. Nar det regnar har i Australien, sa regnar det verkligen!

Brisbane ar en stor stad! Fast alla stader ar nog stora for oss med tanke pa de sma stallena vi har varit pa de senaste dagarna! =D Men jag tror att den har sista veckan kommer att bli bra! Jag gillar hostelet vi bor pa, rummet ar valdigt bra och sangen ar skon =) Och hittills gillar jag Brisbane, det finns nog mycket att se och gora. Och jag ar valdigt taggad pa att aka till Dreamworld, och ev. de andra nojesparkerna! Det ska bli jattekul!

Idag regnar det i alla fall inte! Men det ar lite mulet och gratt =/



Sista veckan..

Sitter i Rainbow beach just nu, det ar inte jattefint vader ute, det regnar da och da och det blaser! Men det stor inte mig sa mycket faktiskt, vi har haft sa manga fina dagar de senaste manaderna! Om ca 1,5h sa ska vi satta oss pa bussen igen och ta oss ner till Brisbane. Det ar knappt att jag tror det sjalv, men vi har bara en vecka kvar i Australien! Om exakt en vecka (plus nagra timmar) kommer vi sitta pa planet mot Nya Zeeland! Jag maste saga att det kanns riktigt konstigt! Det kanns som om var resa borjar komma till ett slut, vilket den verkligen inte gor med tanke pa vi nu ska aka till ett helt nytt land.

Men det ar definitivt slut pa forsta delen av resan, och snart borjar del tva! Det ar valdigt spannande! Ska bli kul att se vad for jobb jag kommer hitta (om jag hittar natt!!), och hur lange vi kommer stanna. For det har jag ingen aning om just nu!

Planeringen for veckan framover ar iaf, tva natter i Brisbane sedan ska vi aka ned till Surfers Paradise, vi kommer troligen stanna tre natter dar. Vi ska ga pa en stor nojespark som heter Dreamworld, vi ska ev. prova pa att surfa. Sen ska vi spendera de tva sista natterna i Brisbane.



Bussbussbussbussbuss

Jag tror att vi snart maste ha slatt rekord i att aka buss, om inte sa det ar i alla fall ett personligt rekord.

Jag har snart akt 8000km med buss. Jag vill inte ens tanka pa hur mycket tid som har spenderats ombord! Men jag maste saga att det har gatt helt okej. Jag tycker det ar ganska skont att aka buss, foredrar nog det framfor att flyga. Gillar inte att flyga speciellt mycket, det ska jamt vara sa omstandigt pa flygplatsen. Nar man aker buss ar det bara att slanga in bagaget, inte behover man sta och fa vaskan igenomsokt for att man rakade ha ett par skor dari som hade metallklack.

Fast bussturen inatt var lite jobbig, for det forsta sa borjade det osregna sa allt blev blott, och sen var bussen sen. Och det var en himla massa manniskor som skulle aka med! Vilket betydde att man inte fick ett eget sate, som vi har fatt nastan varje gang vi har akt over natten. Sa att kunna sova nagorlunda var inte att tala om. Min nacke och resten av min kropp fick lida inatt. Sa jag var inte sa lite trott imorse nar vi kom fram till Hervey bay. Darfor sov vi ett par timmar pa dagen =) skont!

Glad pask foresten! Jag hoppas ni alla har det bra hemma!



East coast

Vi har haft ett tajt schema se senaste dagarna, har inte ens hunnit gatt ut pa internet (darfor var det inte kul att kolla kontot idag!). Ni ska fa en uppdatering av vad vi har gjort!

Tisdag: Vi packade vara vaskor och drog vidare soderut fran Cairns. Forst ett stopp i Mission beach i ett par timmar, det var riktigt fint! och varmt! Sedan for vi vidare till Townsville dar vi spenderade natten.

Onsdag: Efter att ha checkat ut fran hostelet i Townsville laste vi in vara vaskor pa the ferry terminal och tog farjan over till Magnetic Island. Vi spenderade storre delen av dagen dar, forst tog vi en liten svang i Nelly Bay, sen akte vi vidare till Horseshoe bay. Dar hade dom en jattefin strand! Och vet ni vad jag mer har gjort? Jag har hallt i en pytonorm! Det ni! Som vissa kanske vet sa hatar jag ormar! Ar valdigt radd for dom (dock inte lika radd som min mamma, som tyckte det var valddigt ackligt att jag hallt i en orm!). Men det var inte sa farligt! Ganska haftigt faktiskt. Sen sa holl jag i en stor papegoja ocksa. Och matade en MASSA fargglada parakiter =)
Pa eftermiddan tog vi farjan tillbaka till Townsville, och dar upptacker vi att terminalen har stangt, en timme innan vi trodde, vilket betydde att vara vaskor var inlasta!
Inse paniken vi hade! Nastan alla vara grejer var inlasta och var buss skulle ga om en timme. Men som tur var sa var det en stadare kvar darinne som var snall nog att slappa in oss! Pheww sager jag bara! Vet inte vad vi skulle ha gjort annars.

Sa vi akte iaf vidare med vara vaskor, till Airlie beach, som vi ar i nu.

Torsdag: Efter att ha fatt ett par timmars somn, "hoppade" vi upp imorse och drog ivag pa ocean rafting har i Airlie beach. Vi snorklade i det stora barriarrevet, vi akte snabb bat och vi var pa whitsunday oarna. Vi stannade till och at lunch pa Whitehaven beach, verkligen vackert! Helt underbart faktiskt. Det var en rolig tur!

Sa vi har hunnit med ganska mycket de senaste dagarna. I kvall/natt aker vi vidare till Hervey bay, vi kommer komma fram imorrn bitti.

Ledsen att saga det Linn, men idag fick vi vart visum till Nya Zeeland. Men manaderna kommer att ga fort, jag kommer vara hemma fortare an du kan saga McDonalds =)



Sol och bad vid poolen



Idag har vi varit och badat vid lagunen (The Lagoon), eftersom Cairns inte har nagon bad strand i stan sa har dom byggt en jattefin, och stor pool precis bredvid havet. Men en liten sandstrand och allting. Sa vi var dar idag och solade och badade lite idag.

 

Imorrn aker vi vidare, forst till Mission Beach ett par timmar och sedan till Townsville dar vi ska spendera tva natter.



Saknar mina kissar

Jag saknar verkligen mina "sma" kissar just nu. Dom maste ha blivit sa stora! =(



Ar dom inte sota?



Overallt..

Jag har kommit pa en sak som jag inte gillar med den har sidan av Australien.

Det kryllar med svenskar! Dom ar overallt, finns ett helt gang pa vart hostel och vart man an gar pa stan sa moter man nagon. Det kanns nastan som om man ar pa varsta turistorten! Jag kom inte till Australien for att lyssna pa svenska!

Pa vastkusten stotte man pa nagon da och da och da var det bara kul att mota nagon hemifran. Men nu ar det inte kul langre. Alla svenskar gor visst den har sidan nar de kommer till Australien. Darfor kanns det skont att vi har gjort bada sidorna =) Kanns lite mer speciellt.



En inte sa lyckad utekvall

Haha, igar skulle Lisa och jag testa nattlivet har i Cairns, men det blev val inte riktigt som vi tankt oss.

For att borja fran borjan sa var ingen av oss speciellt taggade pa att ga ut, men vi kladde upp oss riktigt fina med klanning och hogklackade skor. Forst gick vi ner till hostelbaren och tog det lite lugnt. Sen sa tog vi bussen in till stan, och gick in pa det forsta stallet som hette Woolshel, stallet var packat med folk! Och vi insag ganska snabbt att de flesta var som vi, backpackers. Men dar tog likheten slut for tillskillnad fran oss, som var ganska uppkladda, sa hade alla pa sig flipflops och vanliga klader. Sa vi kande oss lite utanfor.
Vi bestamde oss ganska snabbt for att ga vidare till nagot annat stalle. Det ar bara det att nar vi kom ut igen och gatt en bit som vi inser att vi faktiskt inte ar sa sugna pa att festa. Sa vi bestammer oss for att byta skor, till flipflops och ga och ata istallet.

Men kvallen tar inte slut dar, for vi hittar ingenstans pa stan som vi vill ata, utan tankter vi gar tillbaka till hostelet (en promenad pa ca 25min) for att vi vet att det finns ett fish&chips stalle pa vagen. Om det var stangt sa skulle det ju finnas ett McDonals inte alltfor langt fran dar vi bor, iaf enligt skylten som satt utanfor vart hostel.

Sa fish&chips stallet visade sig vara stangt, sa vi tanker "hmm, vi forsoker hitta det dar McDonalds som skulle ligga ca 4 min harifran med bil, det kan ju inte vara sa langt". Sa vi borjar ga mot Mcdonalds, ca 30 min senare inser vi att det var lite langre av vad vi raknat med. Men vid det har laget har vi gatt sa lange sa vi tanker en liten bit till klarar vi!
Da ser vi en McDonalds skylt! Wohoo, tanker vi och borjar ga mot den, bara for att upptacka att det just det bara ar en till skylt, dar det star "svang hoger i rondellen". Da inser vi att vi inte kommer att hitta stallet, samtidigt som vi inser att det nu ar en himla bit att ga tillbaka. 

Sa vi borjar ga tillbaka sura och hungriga, vi skojar om att ta en taxi, men var far man tag pa en taxi har? Vi ar inte alls i centrum kan jag saga. Men sa aker en taxibil forbi oss pa andra sidan vagen och jag stracker upp handen lite halvhjartat och viskar lite tyst "taxi" for mig sjalv. Men vi hade tur! For han vande! Tydligen sa maste han ha spanat in oss och sett mig nar jag "ropade" efter en taxi ;D Sa han plockade upp oss och korde oss tillbaka till vart hostel.

Sa vi fick ga och lagga oss lite irriterade och valdigt hungriga! Inte varldens mest lyckade kvall ;)

Men till lunch idag at vi iaf fish&chips,och det var gott!!



Cairns

Igar kom vi fram till Cairns. Och jag har kommit pa en grej, bland det varsta jag vet ar att ga upp tidigt! Och den har gangen gick vi verkligen upp tidigt! om man raknar halv tre mitt i natten som tidigt!
Vem kommer pa att flyget till Cairns ska ga klockan fem pa morgonen!? Dum ide tycker jag! Speciellt eftersom vi inte fick checka in pa vart hostel pa en gang nar vi val kom fram. Jag ville bara ga in och lagga mig igen, men det fick vi inte!

Inte det basta forsta intrycket av hostelet, personalen var inte speciellt trevliga heller. Men jag borjar sakta varma upp mig for stallet. Men jag fattar fortfarande inte varfor man lagger vart fyrabaddsrum inuti ett annat rum, sa att vi ar tvugna att ga igenom ett annat rum hela tiden! Ytterst irriterande! Jag gillar verkligen inte att bo pa hostel!

Men nu har vi i alla fall sokt visum till Nya Zeeland, som jag hoppas vi far(!), och snart! For vi har faktiskt kopt flygbiljett till Christchurch nu! Den 20:april lamnar vi varma Australien, for ett kallare Nya Zeeland. Dar vi eventuellt kommer spendera manga manader framover. Sa snart ar det slut pa "semestern" och dags att borja soka jobb! Sa vi har lite mer an tva veckor kvar, att ta oss ned kusten pa. Men det ska nog ga bra!

Ikvall ska kanske ga ut lite, tydligen ska nattlivet har vara valdigt bra! De flesta stallena stanger runt fem pa morgonen, sa det har oppet lite langre an vad vi ar vana vid! ;)



1:a april skamt

1 april..

Linda till sin mamma: smatt hysteriskt :Mamma! min vaska har forsvunnit! Mitt pass, alla mina  klader!! Vad ska jag gora?! Nagon maste ha snott den ur vart rum!!
Mamma till Linda: Vad sager du? herregud!
Linda till mamma: Vad ska jag ta mig till!!? ahhh

Nagon minut senare..

Linda till Mamma: Vad ar det for datum idag?!
Mamma till Linda: 1:a...
Linda till mamma: vilken manad?!
Mamma till Linda: April!
Linda till mamma: hahahahahahahahaha!
Mamma till Linda: Neeeej Linda! Jag fick nastan en hjartatttack!!

Jag vet, jag ar ond! Men kul var det ;)



Crocosaurus cove!

Igar var vi ivag till Crocosaurus cove och kollade pa krokodiler och andra reptiler! =) Det lag nastan precis bredvid vart hostel, sa det var skont!



Visst ar den lite sot? =)


Ungefar 100 baby krokodiler, som ska matas

  



  



Jag forsokte skramma liv i honom, men han blev inte sa radd =)



Kande mig lite liten under bamsingen!

Det var coolt att se lite krokodiler, skont att det inte var tillrackligt nara for att kunna ata en! Idag ar den sista dagen i Darwin! Tiden gar verkligen fort nar man har kul! VI ska ivag och boka flyget till Cairns nu, sa vi flyger imorrn bitti.
Vi bestamde oss dock for att inte kopa paketet, det blev ganska sa dyrt! Sa vi tar istallet dagen som den kommer. Sa vi kommer stanna ett par dar i Cairns och sedan rora oss nedat mot Brisbane.

Nu ar jag hungrig ocksa, sa maste rora pa mig nu!



Har forandring

Jag gillar att forandra mitt har =)
Precis nar jag satt i harforlangningen och andra bilden ar fran igar, nagon dag efter jag tagit ur den

  
och nu ser mitt har ut sahar:




En helg i Kununurra i bilder



Pa bussen till Kununurra, jag var taggad! =)



Ute pa puben, harliga drinkar!

   
 
Forsta kvallen var vi ute pa pubrunda, vi dansade och hade kul!


Dagen efter akte vi bat!

 
Lisa provade pa att aka wakeboard, hon lyckades sta upp i alla fall 2 sekunder! =)


Har ar ett av stallena vi var och badade!

  

Sen pa kvallen akte vi och campade!



Darwin, pengar och panik

Vi har lyckats ta oss anda hogst upp i Australien! Vi ar nu alltsa i Darwin, och jag maste saga att jag gillar detta stalle. For vet ni vad? Det ar en stad! Men trafikljus, mobiltackning, affarer och allt! =) Det ar harligt att aterse, efter nastan tre veckor med bara sma stallen. Men nu nar vi ar har sa aterkommer fragan, hur tar vi oss harifran pa det billigaste sattet mojligt? Eftersom vi bara har ca en manad kvar av visumet, och for att pengahogen sakta (hmm, snabbt!) men sakert borjar bli mindre sa borjar ocksa jag kanna mig lite stressad.

Just nu befinner vi oss pa en resebyra dar vi haller pa och utformar en plan for "andra sidan", det kommer troligen bli sa att vi flyger ut till Cairns pa fredag, och sedan kommer vi spendera ungefar tre veckor med att aka ned mot Brisbane for att sedan flyga till Nya Zeeland. Vilket innebar att vi kommer skippa Melbourne i ar igen, jag ar inte helt nojd over detta men vad kan man gora nar budgeten inte racker till?

Under dessa tre veckor har vi en massa inplanerat om det skulle bli sa att vi tar detta paket. Sa vi kommer att ha fullt upp. Jag hoppas verkligen bara att mina pengar racker till =/
Men vad vore inte livet utan lite pengapanik?

Som Lisa och jag brukar saga, "Det loser sig alltid"