Herregud!

Fy sjutton vilket drama det har varit idag med att kopa biljetterna hem! Nar Lisa och jag kom till internet idag for att kopa varan hembiljett sa visade det sig att biljetten har gatt upp med 1500kr!! Pengar som vi  inte har! Sa vi fick panik och visste inte vad vi skulle ta oss till!
Vi var tvugna att vanta ett par timmar for att kunna ringa hem och prata med de hemma, och nar vi da kollar biljetten igen, sa har den gatt upp med nastan tre hundra till!! Sa samtidigt som jag ringer till pappa hittar jag en biljett som ar billigare an den forsta! =) Men sa funkar inte hemsidan, tro mig nar jag sager att jag var redo att ta sonder datorn :D Men sa hittar jag en annan sida med samma flyg. Sa nu ar hembiljetten bokad och betald!

Sa nu kommer vi komma hem den 20 juni kl 05:55 :) Pa midsommar dagen!

Det har verkligen varit upp och ned idag! Men det slutade ganska bra! :)



16:e Juni

Nu har vi bestamt oss: vi kommer hem!

Imorrn ska lisa och jag kopa vara biljetter hem, sa den 16:e Juni kommer vi troligen sta pa Arlanda igen.
Det ar tidigare an vad vi hade tankt fran borjan. Men jag kanner mig jatte nojd med var resa hittils och det ska faktiskt bli lite skont att komma hem. Det ar ungefar tva och en halv vecka innan vi kommer hem! galet! Men innan dess ska vi aka runt lite i NZ tankte vi.. Sa vi ska ta och planera det.



beslut beslut

Vad jobbigt det ska vara att bestamma vad man ska gora...

Skulle ni tycka att det var roligt om jag kom hem snart? =) Sitter namligen och kollar pa flygbiljetter.. Och det kanske blir sa att vi kommer hem tidigare an vi raknat med.

Vad ska vi gora????



Hopp

Man brukar saga att hoppet ar det sista som lamnar en.

Lat mig da saga att det har lamnat mig. Jag ar inte den som brukar ge upp men nu borjar mitt talamod verkligen tryta. Som ni kanske forstar sa fick jag inte jobbet pa Evolution. Jag klarade mig igenom forsta intervjun och fick komma tillbaka pa en till, men efter det sa fick jag reda pa att jag inte blivit vald denna gang, tyvarr.
Jag maste saga att jag borjar kanna mig ganska redo att aka hem nu. For det var inte riktigt det har jag hade tankt mig nar vi akte hit till Nya Zeeland. Jag langtar tillbaka till Australien. Och jag trodde inte jag skulle saga det har men jag langtar tillbaka till Sverige ocksa. Men innan jag aker hem ar det ett par grejer som jag vill gora och det ar:

Hoppa fallskarm
White water rafting
Aka till Auckland
Lord of the rings tur
Aka runt lite pa sydon
Aka runt lite pa nordon

Kommer sakert komma pa fler grejer allt eftersom ;)
 



................

Det blev ingenting med Greenpeace intervjun, det var inte for mig. Men istallet har jag varit ivag pa en annan jobbintervju, pa ett foretag som heter Evolution marketing. Det verkar som ett jatte roligt jobb! Men med tanke pa att de hade fatt in over 400 ansokningar och bara tar in ca 7 pers tills nasta vecka och sen ev 7 till veckan efter det sa kanns det inte som om jag har sa stor chans. Men man kan alltid hoppas!

Lisa kommer nu iaf jobba mandagar och tisdagar, de gillade henne sa hon fick komma tillbaka. Det ar bra! Ar det iaf nagon av oss som fatt jobb.
Under tiden sa fortsatter vi att trana, vi var pa pilates igar sa jag har traninsvark idag! Var pa gymet idag ocksa.. Sa vi ar kanske iaf valdigt tranade nar vi kommer hem! Fast ocksa valdigt fattiga :/ Buu vill inte ens tanka pa pengar.

I lordags var vi ute pa Iconic bar, vi dansade och hade jattekul! Dom spelar valdigt bra musik dar! Idag ska vi kanske ga pa bio, hoppas jag! Vi ska troligen se Ghost of girlfriends past.



Ensam

Lisa ar ivag och jobbar idag, hon haller pa och diskar och grejar pa en skola. Sa jag ar helt ensam idag! Det kanns valdigt konstigt! Har inte varit ensam mer an nagon timme under de senaste fyra manaderna! Sa nu ska jag ivag till affaren och forsoka komma pa nagonting att laga till lunch..
Ikvall ska vi ivag pa Yoga igen, det ska bli kul!

Jag vill ocksa jobba.. =)



En liten uppdatering

Jag kanner att det borjar bli svarare och svarare att uppdatera bloggen, det hander inte sa mycket just, sa jag har inte sa mycket att skriva. Jag och Lisa tranar vidare, den har veckan har vi tranat varje dag! Idag var vi till och med engagerade och gick upp och provade pa yoga klockan nio! Pa en lordag! =) Sen har vi gatt pa gymet och tranat pilates ocksa. Imorrn ar gymet stangt =( Men da tankte vi istallet kanske vila eller ge oss ut och jogga lite..Christoffer och Emanuel var tillbaka har en svang i Torsdags, och de akte igen igar. Vi gick och sag Anglar och demoner i torsdags, den var helt ok.
Idag ska Lisa o jag ga ut och dansa lite ;)
Pa mandag har vi varit har i Christchurch i 4 veckor! Det ar ganska galet, tiden gar ju hur fort som helst!
Vi har ingen aning om hur vi ska gora! Om vi inte far ett jobb snart ar vi ganska korda..

Pa tisdag har jag intervju med greenpeace, de ringde igar och gjorde en telefonintervju, den var ganska hemsk ma jag saga! Haha. Han var inte speciellt imponerad over att jag jobbat pa McDonalds. Och han var inte speciellt trevlig for den delen! Vill egentligen inte jobba med dom, men vad ska man gora? Vi far se hur det gar pa Tisdag..



Gondola

Igar var vi ivag och akte gondola, linbana. Och det var jattefin utsikt! Man sag ner over Christchurch och ut over havet! Jatte fint !



Klicka pa det sma bilderna for att forstora dom!

 
 



Host!

Det oser verkligen ner hos oss just nu! Det ar sa kallt att mina hander ar helt stela, det ar lite jobbigt att skriva det har faktistiskt!

Sahar ser Christchurch ut idag:




Ganska gratt och valdigt blott!



Mums!

Christoffer var snall nog att ta med lite godis och dipp till oss nar han kom hit! Jag har verkligen langtat efter salt godis, dom har inte det har! Och det finns inget ikea! Vad gott det ar med turkisk peber och djungelvral! ;)




Biokvall bilder

Bilder fran biokvallen


Pappa, den har biosalongen skulle du gilla! Valdigt mycket benutrymme! =)
Inte sa jattebra bild, men kolla in utrymmet mellan stolarna! Det var jatte stort! Har faktiskt aldrig varit pa en bio med sa stora utrymmen, jag behovde inte ens dra tillbaka mina ben nar folk skulle ga forbi =)


Lisa, Christoffer och Emanuel

Hade inga fler bilder =D




Biokvall!

Igar kom Christoffer och Emanuel, sa igar kvall gick vi ut och at pa ett stalle som heter Denny's. Inte varldens basta service, men maten var val okej. Sen gick vi pa bio, Star Trek. Den var jattebra tyckte jag! Har aldrig sett Star trek innan, har inte varit intresserad men filmen var riktigt bra! Nu har vi gatt med i bioklubben, Lisa och jag for vi ar riktigt biofreaks! =D Sa det kommer vi tjana pa! Man far tre gratis filmer och billigare biljetter! Det gillar vi!

star_trek_enterprise_crew12



Traning

Idag gjorde jag nagonting jag inte har gjort pa vaaaldigt lange! Jag gick och tranade pa gymet! Jag och Lisa har bestamt oss for att engagera oss och borja trana ofta. Sa mitt mal ar att trana iaf tre ganger i veckan. Och det kommer nog ga bra med tanke pa att jag fortfarande inte har nagot jobb =D Imorgon kommer Lisas pojkvan och hans kompis, sa vi ska mota upp dom imorrn eftermiddag vid busstationen.
Det ar sa konstigt vader har! Igar var det jatte gratt, kallt och det regnade. Som en typisk hostdag, och idag har det varit soligt och inte ett moln pa himlen, som en vardag. Och sa ar det ungefar varannan dag! Det ar som att vadergudarna inte riktigt kan bestamma sig.
Och igar kan jag saga var den kallaste natten i lagenheten! Jag fros sa att jag till och med vaknade upp mitt i natten! Iskallt!

Jag forstar inte varfor de inte har nagra element i hemmen! Det blir ju sa kallt! Men nagot som dock ar bra (om man jamfor med Australien) ar att man kan dricka kranvattnet har! Sa skont att slippa kopa en massa vatten pa flaska!



Awesome

Dom pratar roligt har i Nya Zeeland! Efter att ha varit i Australien sa lange innan, sa har jag vant mig vid deras dialekt sa nar vi kom hit till Nya Zeeland sa blev det en liten chock att det faktiskt ar en ganska stor skillnad mellan de olika dialekterna. Har verkar de ha lite problem med att uttala vissa bokstaver ;D Som till exempel bokstaven E, nar de sager seven sa uttalar de det seeeven, later valdigt roligt ;D Lisa och jag forsoker lara oss att prata som dom. Ordet awesome har fastnat hos oss, vi gar runt och sager det hela tiden =)

Maste ocksa saga att manniskorna faktiskt inte ar lika trevliga har som i Australien. Har ar dom mer som hemma i Sverige, ganska normalt alltsa. Fast i Australien ar de galet trevliga, om man rakar stota till nagon sa ber de om ursakt! Aven om det inte var deras fel, ordet Sorry ar verligen ett val anvant ord dar!

Men nu ska vi ga och ata lunch, for jag ar hungrig!
Har nedan ar en bild pa Christchurch!



99

Idag har det gatt tva veckor sen vi kom hit till Nya Zeeland, tiden har rusat ivag! Fortfarande inget nytt pa jobbfronten, forutom att jag ska ivag till en "rekryteringsfirma" imorrn. Sa vi far se om det leder till nagonting. Lisa's pojkvan Christoffer och hans kompis kanske kommer senare i veckan, for de har kommit till Nya Zeeland nu. De ska vara har i tre veckor sa de ska komma och bo hos oss ett par dagar..
Det ar jattefint host vader har, solen skiner och det ar jattefina farger overallt!






99 dagar har vi varit pa resandefot