..............

Första dagen tillbaka på jobbet efter fem veckor. Och det gick faktiskt väldigt fort och kändes bra. Kände mig inte alls lika vilsen som jag trodde jag skulle vara. Jag tror det här kan bli riktigt bra, det kommer att bli en utmaning och det kommer säkert finnas gånger då jag kommer önska att jag var kvar i Spanien (som när jag tittar på bilderna) men för det mesta kommer det nog bli ganska roligt! 
 



it's a thriller..




Denna lediga vecka

Tiden går otroligt fort när man är ledig. Veckan har flygit förbi, har målat lite, gått promenader, tränat, hälsat på farmor och farfar, tagit det lugnt, läst en massa böcker och kollat på en hel del fotboll. Det har varit alldeles underbart, men på måndag börjar allvaret igen! Fast det är på måndag det, imorgon ska vi fira Halloween, ska klä ut mig till Zombie. Snälla Lisa ska hjälpa mig att bli riktigt äcklig!
 
Så nu måste jag skynda mig upp på stan för att träffa Lisa och kolla och jag kan hitta några bra kläder till imorgon och sen ska vi äta på Hellas, mums!
 
 
 
 



Kalla, regniga, gråa hemma

I lördags kom vi hem och möttes av ett regnigt och grått Sverige. Behövde inte mer än kliva av planet innan depressionen satte in. All motivation till att göra någonting bara gick upp i rök! Kändes som om jag hade så många planer på flyget hem men nu vill jag inte göra någonting annat än bara ligga kvar i sängen. Har en vecka ledigt innan jag börjar jobba igen. Både skönt och inte skönt, för just nu känns det inte som om jag kommer att göra någonting vettigt överhuvudtaget. Blää. Var är inspirationen? 
 
Tänkte försöka börja fixa lite här hemma, måla lite garderobsdörrar och så. Har bokat tid hos banken, fick en tid trots att tjejen i luren var surast och otrevligast. Man ringer väl inte för att boka en tid för att prata om bolån om man inte har lite koll? "Ja du vet väl om att man måste ha fast jobb??" Ja det har jag. "Jaha. Och att man måste ha kontantinsats på 15%" Ja det vet jag. Och allt i spydig ton, hon fick det att låta som om jag bara slösade bort deras tid. Trevlig personal dom har där på Swedbank! Men jag har iaf fått en tid om ca två veckor, kan bli spännande att se vad som händer. 



Formentera

 
Här följer lite bilder från paradisön Formentera som vi besökte en dag när vi var på Ibiza. En helt fantastisk ö! Vi hyrde mopeder och åkte runt.
 
 



En liten historia..

Vi kom fram till Malaga igår, men vägen hit var spännande om man säger så. Sofie skrev det väldigt bra på facebook:
 
Efter ca 48 vägtunnlar, 77 trafikljus, brutit mot alla trafikregel som går( några av dom vi bockat av idag: köra mot enkelriktat vilket ja inser mitt i korsningen å impulsbackar, köra över heldragen linje, nästan köra över en gubbe som faktiskt hade grönt) ett fåtal missar.haha så 11 timmar senare är vi ÄNTLIGEN på hotellet i Malaga, efter 2 h irrande i stan. YEEEEAAAHH...
Helt döda är vi, så ALDRIG MER!!!
 — with Linda Axelsson.
 
Dagen började väldigt lugnt och skönt med att vi vaknade, åt frukost, checkade ut från hotellet. Sen börjades den. Dödsbilresan. Vi hade ingen aning om vad vi gav oss in på. Resan började ganska bra, vi lyckades ta oss ut från Alicante utan problem. Men när vi skulle stanna och äta blev det jobbigare, för då hittade vi inte tillbaka ut på rätt väg, så det blev lite irrande runt i ett litet ställe som heter torrevieja. När vi väl tog oss ut därifrån var det lugnt vatten igen, tills vi kom till Cartagena då åkte vi lite halvt vilse igen. Det här med att göra lätta skyltar verkar vara svårt i Spanien, haha. 
 
Vi trodde att det var det jobbiga, oj så fel vi hade! Vägen mellan Cartagena och Malaga kantades av helt fantastisk natur! Massor av häftiga berg och fina stränder och vackert hav. Men även av tunnlar till förbannelse och en vägtull mitt i allting som gjorde att vi hamnade typ helt ensamma på en motorväg som tydligen kostade oss 10 euro.
Det värsta var dock när vi kom in i Malaga, eller ja det började innan dess eftersom vi hade problem med att ens ta oss in till stan eftersom Spanien älskar att skylta samma ställe i två olika körfält som går åt två helt olika håll och sen sluta skylta efter det. Som att de gillar att jävlas med en, haha. 
 
Efter 1 nära döden upplevelse (nästan frontalkrock i korsning), 1 väldigt arg kärring som höll på att köra in oss bakifrån, ett par arga gångtrafikanter som vi nästan mejade ner efter vi trott att vi hade grönt fast det visade sig att de också hade det och ca 2 timmar av att snurra runt i rusningstrafik där 90 % av alla gator var enkelriktade och trafikanterna galna så hittade vi vårt hotell! Vi höll oss ändå rätt lugna, visst vi använde oss av ett par svordomar och något hysteriskt skrattanfall men i det stora hela var vi rätt lugna ändå. Idag körde skulle vi lämna tillbaka bilen på Malaga flygplats. Det tog oss ca 1,5 för att ta oss ut ur ett parkeringshus, köra ur centrum, tanka och ta oss ca 8km. Och däremellan körde vi nästan på en annan bil, gjorde olaglig usväng och körde mot enkelriktat (in på en mack, så det var inte så farligt). Måste jag säga att vi ALDRIG kommer försöka köra bil i Malaga igen?! Stackars Sofie som var tvungen att köra hela resan, fast det var ingen picknick att försöka vara den som höll koll på var vi var och vart vi skulle heller. Sen när vi lämnade tillbaka bilen så tyckte tjejen vi skulle betala till att hon var rolig "so that will be 300 euro and 83 cents" (det skulle kosta 64 euro) men jag tror hon förstod ganska fort att det inte var läge att skämta med oss när hon såg Sofies skräckslagna blick och haka som var i golvet. Jaja, vi fick oss ett gott skratt när vi väl insåg att hon bara skämtade med oss. 
 
MEN vi klarade oss utan skador på varken oss, bilen eller någon annan! Så vi är en erfarenhet rikare! 



Roadtrip

Snart ska vi bege oss ut på de spanska vägarna. Kommer bli mycket spännande att se om vi kommer att hitta fram till Malaga. Och om vi hittar till hotellet... Vi har inte bokat något flyg hem än, men det kommer troligen bli på Lördag. Vill inte åka hem till regn, rusk och snö, jag vill stanna kvar här! 
 
Men jag får helt enkelt åka hem och börja planera för nästa resa så att man har något att se framemot!



Alicante

Vi har det helt underbart här i Alicante! Superfint är det! Vi var upp på ett av bergen här (vi både pustade och frustade på vägen upp) och vilken utsikt det var! Sen har vi legat på stranden och stekt lite. Imorgon ska vi hyra en bil och ta oss till Malaga som ligger ca 65 mil bort. Tiden går grymt fort, och hemresan börjar närma sig, men jag vill inte! Längtar inte hem ett dugg, skulle kunna stanna kvar här en lång tid. Vore bara en fördel om man kunde lära sig spanska, för de flesta är inte jättepigga på att tala engelska. 
 
 



Valencia till Alicante

 
 
Oj vad tiden rullar på! Vi har rest vidare, vi lämnade Tarragona och åkte till Valencia istället där vi spenderade tre nätter. Jag gillade verkligen Valencia, dit vill jag åka tillbaka någon gång. Det var väldigt varmt de två första dagarna (27 grader klockan tio på kvällen typ), men självklart så blev det mulet när vi skulle till stranden. Men stranden var helt underbar! Finaste vita sandkornen och väldigt lång. Staden i sig kändes lite som Barcelona fast lite mindre och inte alls lika mycket turister. Inte en gång blev vi frågade om vi ville köpa droger eller någon som ville dra in oss på deras restaurang, grymt skönt! Tre dagar räckte verkligen inte för att se allting. Idag hade vi lite strul när vi skulle ta tåget till Alicante men tillslut kom vi iväg och nu är vi på rummet på vårat hostel.
 
Det vi har sett av Alicante hitills är jättefint! Vi har inte världens bästa väder just nu, när vi skulle äta middag förut så öppnade sig skyarna och regnet forsade ner! Men imorgon hoppas vi att det bli kanonväder,eller åtminstonde lite sol för vi bor ett stenkast från stranden.
 
Jag har äntligen lyckats ladda in bilder i datorn så tänkte visa lite från Ibiza, mer kommer en annan dag.
 
 
 
 



Från Barcelona till Tarragona

Sista dagarna i Barcelona spenderade vi sjuka, men det stoppade oss inte, vi var iväg till Park Güell (stavning?), väldigt fin park med utsikt över Barcelona. Sista dagen var vi på en sportpub och kollade på Él clasico, Barcelona mot Real Madrid. Det var sjuuukt spännande! Tanken från början var att jag skulle bjuda Sofie på matchen men eftersom biljetterna kostade runt 3000kr styck så kände vi att det var lite för dyrt, speciellt för skitplatser. Var lite spännande att sitta som Real fan i ett rum med runt hundra härjande Barcelona fans. Kanske lite tur att jag inte hade med mig tröjan? 
 
Igår tåg vi tåget till Tarragona (nej, det är inte här de gör chokladen), tog bara lite mer än en timme så det var smidigt. Det är väldigt mysigt här, känns rätt litet efter Barcelona. Och här tar affärerna siesta mellan 14-16 och restaurangerna mellan 16.30-19. Så då känns det bra när man själv vill ta sig en liten siesta. 
 
Idag var vi iväg till Port aventura, som är en stor nöjespark straxt utanför Tarragona. Grymt häftig och fin park! Verkligen värd att åka till! Vi åkte ett par stycken läskiga attraktioner, men vi skippade den läskigaste som är den högsta bergochdalbanan i Europa. Klarade verkligen inte av att åka den, haha. Önskar att man inte vore så himla höjdrädd!
 
Hade tänkt ladda upp lite bilder, men datorn strejkar och internet är grymt seeeeegt! Så det får bli en annan dag. Imorgon checkar vi ut och åker mot Valencia! Det ska bli superkul! Glömde jag berätta att vi hade runt 30 grader och strålande sol idag? :) Det finns inte mycket att klaga på här! 



Lets go to the beach

Det blev stranden idag. Vilket blev perfekt eftersom det blev 33 grader och inte ett moln på hela himlen! Kändes verkligen inte som att det var oktober idag om man säger så! Bästa vädret hittills! Så vi låg där i över fyra timmar och glassade, snart ser jag ut som en pepparkaka.

Sen tog vi en sväng till shoppingcentret och kikade i alla härliga affärer där. Men nu är vi tillbaka på rummet, det blir en dusch och sen ge sig ut på stan och hitta någon god middag.




Barcelona

Solen sken idag när vi landade i Barcelona. Vi har bokat hostelet till på måndag sen drar vi vidare till tarragona. Vi bor på ett jättemysigt hostel som ligger mitt i centrum och är väldigt lugnt. Vi är nästan helt ensamma här. Joanna och Lisa är nu påväg till flygplatsen för att ta planet hem till kalla och regniga sverige.

Ibiza var underbart, bland det roligaste vi gjorde var när vi hyrde mopeder på ön formentera, som för övrigt var en helt fantastisk paradisö! Vi puttrade omkring på två mopeder och upptäckte öns underbara stränder.

Imorgon blir det nog stranden och lite shopping kanske!