SUNSHINE

Idag hade vi den varmaste dagen sen jag kom hit och imorgon är våren officiellt här. Gick på en lång promenad och lyckades få en solbränna i form av ett linne, suck. På vägen hem svängde jag förbi Ben & Jerry's och köpte en väldigt ohälsosam sundae med chocolate chip cookies, glass, grädde, kolasås och strössel. Tror jag använde upp minst hälften av mitt daliga intag av kalorier, men det var det värt.
 
 
Det är verkligen najs att ha en pool precis utanför vår lägenhet, passade på att bada och sola i det fina vädret. Jädrar vad brun jag kommer att vara när jag kommer hem!
 
 
 



IF I STAY

Har inte uppdaterat så mycket under den senaste tiden, har hänt saker hemma som har gjort att jag längtat hem lite. Men försöker vara positiv och göra det bästa av situationen, det har hjälpt att jag inte haft någon skola sen i tisdags och har haft roliga saker att göra varje dag. Men imorgon är det dags för skola igen, så har lite söndagsångest idag haha.
 
I fredags var jag och Rach på bio igen, det har blivit lite av vår grej att nästan en gång i veckan gå på bio. Väldigt skoj att hitta någon med samma intressen, den här gången såg vi "If I stay". Den var bra, men väldigt sorglig! Lite jobbigt med alla scener på sjukhuset.
 
Det där är förresten en liten popcorn, dom lider av USA syndromet här och allting är så stort! En liten dricka här är lika stor som en stor dricka hemma. Så även om biljetten är billig så blir det att kosta om man ska ha dricka och popcorn till.
 



Mercedez Benz Fashion Festival

 
I torsdags var jag volontär på fashion festival i Brisbane igen, det var även sista dagen för mig. Åkte (buss och tåg) in till Brisbane redan vid åtta på morgonen eftersom att det tar nästan två timmar. Första timmarna hjälpte vi till att förbereda inför lunch showen och sen blev vi tilldelade sektioner där vi hjälpte gästerna att hitta till sina platser. Under showen fick vi sitta ner och titta eftesom många platser var tomma, många fina kläder visades upp.
 
Efter det hade jag ett par timmar att döda innan nästa skift så jag åt lunch, kikade runt i butiker och tog en liten promenad i innerstan. På kvällen skulle jag ha hjälpt till att klä på modellerna under en av kvällens shower men vi var tydligen för många volontärer så flera av oss fick välja mellan att hjälpa gästerna igen eller så fick vi sitta bakom kulisserna och se hur allting går till. Jag och ett par till valde att sitta kvar och titta på. Det var väldigt kul att se, man kunde se showen på stora skärmar och samtidigt se hur det gick till när designerna fixade till det sista på modellerna och stressen när det skulle bytas kläder väldigt fort. Jag är väldigt glad över att jag inte är modell, verkar hur stressigt som helst. 
 
I lördags (förra veckan) var jag med och hjälpte till på en klädprovning inför en show, då fick jag hjälpa en designer med att klä på modeller, leta reda på nästa modell och hänga tillbaka kläderna. 
 
 
Det var en väldigt intressant och rolig upplevelse!
 



Birdies

Pratade i telefon med mamma när jag hörde ett ljud och kollade ut på balkongen. Jag fick besök av fyra söta papegojor! Dom satt där så fint och lät mig ta kort på dom.








Assessments

Försöker fokusera på mina assessments som ska in i veckorna som kommer men hittar som vanligt 1000 andra saker som är roligare att göra. Som att måla naglarna. 






50 days

Har inte varit någon rolig start på den här veckan, har varit trött och haft migrän i två dagar. Och för första gången sen jag kom hit så har jag haft lite hemlängtan. Men det hänger nog ihop med mitt mörka humör de senaste dagarna, börjar bli lite bättre nu.

I söndags var jag och Rachelle på öppet hus på ett universiteten som ligger här. Vi åt sockervadd, kollade in det stora campuset och gick på rundtur i studentboendet. Om jag bestämmer mig för att söka till universitet så är det stor riskt att jag söker till griffith, verkar vara en bra skola.







Chocolate heaven

Då var dom tre första kurserna klara, var klar med alla uppgifter i torsdags och har redan fått betyg i applied computing. Jag fick en 5:a (pass with distinction), det är det högsta man kan få så jag är glad!! Vet att jag har gjort bra ifrån mig i dom andra också så hoppas på bra betyg.
 
Jag och Rachelle firade slutet av detta block med att gå till Max brenner i torsdags. Allting är choklad där, yuuuuuum! 
 






This has gotta be the good life

 
GRATTIS LISA!! Du är mer än välkommen in i 26års gänget! Kommer du ihåg för över sex år sedan när vi bleka (för min del sjukt(!!) blek) och små kom till australien för första gången? Det är svårt att greppa att jag är här utan dig, det känns inte på riktigt. Jag saknar dig och hoppas att du har en bra födelsedag!
 
 
(
 



Yuuuuuuuum

Trotsade det extremt blåsiga vädret idag och gick en kort promenad som avslutades med frozen yogurt. Sååååååå gott.







Lucy

 


Har haft en riktigt trevlig fredagkväll, jag och Rachelle var på bio och såg "Lucy", den var bra, lite annorlunda, men bra! Nästa film vi ska gå och se kommer nog bli "gaurdians of the galaxy" den verkar grym. Kommer nog bli en riktigt bio galning här, det är så billigt om man jämnför med hemma. Och tar man spårvagnen tar det bara 10min till bion och det är riktigt smidigt.