It's not what you say, It's what you do

Vaknade med huvudvärk och funderade starkt på att ligga kvar under täcket, men drog mig upp och gick till skolan för att sitta framför en dator hela dagen. Huvudvärken blev inte bättre av att det var drama mellan läraren och några elever halva morgonen och att jag inte kunde koncentrera mig på hela dagen. Tog mig ända fram till en kvart innan vi skulle sluta innan jag lyckades lista ut hur jag ska klara av det praktiska testet nästa torsdag. Ibland vore det skönt om läraren kunde svara på frågorna direkt istället för att prata om allt förutom det man frågade om. 

Lyckades ta mig ut på en promenad efter skolan och det var mycket skönt, solen sken och vi har runt 26 grader här, inte helt fel.

Lagade till och med en väldigt "lyxig" middag i form av spaghetti och köttfärsås, haha. Nu ska jag försöka sova, imorgon är det ett till rollspell som ska betygsättas, uuuuuuusch. 





Beach BBQ

Skolan anordnade bbq vid stranden idag, vi var nog totalt 6st elever från skolan som kom, haha. Men det var ett helt gäng från språkskola som vi delar lokaler med och några lärare. Läsk och korv kostade bara 1dollar styck och det var gott så det var värt att gå dit. Och sen så var det precis utanför huset så behövde inte direkt gå långt för att komma dit. 
 


Nu måste jag försöka göra klart en uppgift som ska in idag. Bara två skoldagar kvar av denna vecka, det går fort när man bara är i skolan tre dagar. 




Bring on the weekend


Det blev taco mys hemma hos oss ikväll efter en dag av slöande, vi gjorde i princip ingenting i skolan, åt lunch på en irländsk pub, kollade på tv och sen lagade vi tacos. Så det blev en väldigt skön dag och det var väldigt gott med tacos. 



Deliver us from evil

Kan inte riktigt förstå att det redan har gått en månad sen jag kom hit, helt galet. En annan rätt sjuk sak är filmen "deliver us from evil" som vi var på bio och såg ikväll, inte den bästa skräckfilm jag sett men det fanns ett par riktigt otäcka stunder, det roligaste är när det det händer oväntat och hela salongen hoppar till, haha. Det är skönt att ha studentrabatt på bion, biljetten kostade runt 50kr vilket känns som ett helt okej pris.


Hade praktiskt test i excel idag, det var synd att det inte var betygssatt för det gick riktigt bra för mig. Trodde inte det för en vecka sen men nu har det lossnat lite, fick ingen kritik, bara bra jobbat. Super skönt! Fast läraren är väldigt speciell och hon går många på nerverna, hon är så intensiv! Så fort någon gjorde minsta ljud idag så var hon där och antingen stirrade på en eller gav någon konstig kommentar. Men bara två veckor (2 torsdagar) kvar innan vi är klar med den kursen. Fr.o.m nästa vecka är vi lediga tisdagar och onsdagar, lyx!



Måndag

Helgen gick fort och nu är det måndag igen. Vi var fyra personer som dök upp till lektionen idag, så det slutade med att vi satt och skrev på vår stora inlämningsuppgift halva dagen, rätt skönt att få lite gjort så man slipper göra allt hemma.

Mådde jätte konstigt efter lunchen så det slutade med att jag gick hem efter skolan, somnade och vaknade nyss, över fyra timmar senare. Hoppas jag inte håller på och blir sjuk, mådde illa och hade lite svårt att andas. Känns lite bättre nu som tur är.




Its friday

Då var det fredag igen, veckorna rullar på fort nu när skolan har kommit igång, men det är alltid skönt med ledig helg. Kommer nog dock behöva plugga lite, har en uppgift att lämna in på onsdag och ett praktiskt prov i excel på torsdag.

Hade mitt första rollspel idag på skolan, ugh inte en favorit direkt. Men det gick okej, får godkänt i alla fall. Kan ju hoppas att jag gör en riktigt bra rapport så jag kan få ett okej betyg på den här uppgiften.


Efter skolan kollade vi (några klasskamrater och jag) på film och resten av kvällen har jag spenderat med att kolla på tv, haha vilken vild fredagkväll men rätt skönt att ta det lugnt efter den här skolveckan. 



Magi


Så vem vill komma och hälsa på?






Längs med havet

Hur fint är det inte här? 


Försöker gå en promenad varje kväll och det är så mycket lättare att komma ut när man har en sån här vacker utsikt. Kan bara tänka mig hur skönt det kommer bli när värmen kommer tillbaka och det blir sommar! Idag var faktiskt första dagen som det har regnat sen jag kom hit. 






No rest for the wicked

Ledig från skolan = plugga hemma

Uppgifterna bara rullar in, den ena jobbigare än den andra. I en kurs har vi fyra inlämningar att göra och då måste vi även göra två rollspel, suck. Den första är på fredag och jag vet inte riktigt vad jag håller på med, de flesta andra i kursen har gått nästan hela sin utbildning så de har lite bättre koll känner jag. 






Första veckan

Första veckan i skolan är snart slut, bara en dag kvar. Tiden i skolan går rätt fort men det märks att jag inte är van vid att sitta still en hel dag, är tvärtemot vad jag vanligtvis brukar göra på jobbet. 

Det är verkligen inte helt fel att plugga i en stad som har en sån vacker strand, idag köpte vi KFC på lunchen och satt vid stranden och njöt av solen.

Det här är en bild jag tog från vår balkong när det var solnedgång, tyvärr går solen ned på andra sidan men det är fint ändå. 






Gold Coast






 



Orientation day



Kom precis tillbaka från att ha varit på "orientation day" på skolan, vi fick   information, schema mm. Verkar vara ett okej schema, kommer att ha 3st kurser och går i skolan mån,ons,tor,fre från 8.30-14.30. Kommer ha det här schemat i fem veckor och sen byter man igen. Så jag kommer vara ledig på tisdagar och slutar inte senare än 14.30 vilket är skönt. Fast det blir kanske tufft med tre olika kurser samtidigt innan jag hinner komma in i allting. Blir spännande på måndag då börjar vi med kursen, workplace operations. Sen har jag Applied computing och customer relationship resten av veckan.