Surfers Paradise

 
Det är på hög tid att jag gör ett inlägg här! Jag kom fram torsdag morgon (onsdag natt svensk tid), och det var väldigt smidigt att ta sig från Brisbane flygplats till surfers paradise. Jag bokade bara biljett med Airtrain connect gold coast door to door. Sen var det bara att hoppa på tåget som tog ca 1,5timme och när jag klev av på stationen så stod en väldigt propert kostymklädd gubbe där med mitt namn på en skylt. Så jag hade privat chaufför direkt till mig vandrarhem, islander backpacker resort. Smidigare än så kan det inte bli, och det kostade inte mer än 370kr heller.
 
Första dagen gjorde jag inte så mycket mer än att ta en promenad, äta, och sen vilade jag resten av kvällen. Hade inte sovit mycket under de senaste 48 timmarna, hade en väldigt jobbig snubbe bredvid mig sista flygresan som självklart var nästan 17 timmar lång (med ett stopp i Singapore). 
 
I fredags sökte jag efter lägenhet, och det gick väldigt fort innan jag hade fått svar från en australiensisk tjej som heter Rachelle. Det var ett väldigt lustigt sammanträffande för hon går utbildningen jag ska börja på måndag, och hon hade ett rum att hyra ut. Jag var och kollade samma kväll och vips så var det klart! Jag trodde inte att det skulle gå så fort som det gjorde.
 
Så idag har jag flyttat in! Ni anar inte hur skönt det ska bli att ha ett helt eget rum, jag hade nog förträngt hur jobbigt det är att dela rum med flera andra personer. Speciellt igår då det checkade in ett brittiskt par som självklart var iväg och festade så att de blev stupfulla. Det hela slutade med att de kom in runt midnatt och vi andra i rummet fick lyssna på hur de bråkade och tjejen låg halva natten och hulkade, grät och gnydde om vartannat. Det blev inte så mycket sömn om man säger så. 
 
Förutom att kolla runt i surfers paradise så har jag även tagit mig en lång promenad bort till broadbeach som har ett bra shoppingställe, passat på att ligga på stranden och sola lite innan det blir för kallt och skaffat en mobil. Har varit riktigt fint väder ända sedan jag kom hit, strålande sol varje dag men man märker att det börjar bli kallare hela tiden. Bara två månader av vinter kvar och sen kommer den riktiga värmen att komma, jag längtar!



Abu dhabi

Då är jag framme i Abu dhabi, på en rätt liten och trång flygplats med massor av folk. Flygresan gick okej, kunde inte sova så bra då det var väldigt trångt och min mage har uppror så det var lite segt. Nu har jag den extremt långa flygresan kvar, och sen ska jag "bara" ta mig från flygplatsen till surfers paradise. Så om typ ett dygn är jag framme, huuuuu. Hoppas att jag kan klämma in lite sömn under nästa flyg. 






All by myself

Nu sitter jag på Arlanda och väntar på flyget som ska ta mig till Amsterdam, det första av mina stopp på vägen till Australien. Om ca 32timmar kommer jag att vara framme i brisbane och det känns jätte konstigt. Det är som att jag inte har fattat att jag snart kommer att befinna mig i Australien igen, känns som att det händer någon annan. Nu hoppas jag bara på att flygresan går så smidigt som möjligt! 

Wish me luck! 







Drive my heart into the night



Kom fram till ett soligt Borås igår, blev en skön kväll med lite champagne och vin för att fira in sommaren. 

Just nu sitter vi på flygplatsen och väntar på att få checka in vårt bagage. För idag flyger vi mot Sunny Beach, Bulgarien för en vecka av sol och skoj!