Aussie way of life


Vilken helg vi har haft! Vi har traffat ett helt gang med nya roliga manniskor. Kununurra har visat sig vara helt vart att stanna till i. Reuben, en kanadensisk kille vi traffade i Dunsborough for nagra veckor sen bor har och han och hans vanner har visat oss runt hela helgen. I fredags var det pub runda (fast det blev bara tva pubar, for det ar det enda dom har), sen blev det fest hos Reuben. Igar gick vi upp sa tidigt som tjugo over sju, for de skulle komma och hamta oss klockan atta, for vi skulle ut och aka wakeboard! (Dom kom inte forrens vid tio, hmph)

Sa vi akte ut till sjon (dar det tydligen kunde finnas krokodiler, vi sag inga dock) och dar hade dom i baten. Jag hann aldrig prova wakeboarding for det borjade blasa for mycket, men lisa hann prova! Det sag riktigt svart ut! Sa vi spenderade hela formiddan dar, med att bada och aka bat och kolla nar de andra akte vattenskidor!
Sen har vi vart och badat vi ett litet vattenfall i bushen! Det var riktigt haftigt! Och sa himla fint! Och kvallen avslutades med att vi akte ungefar en timme utanfor Kununurra och campade! Sa det har varit en riktigt rolig helg! Vi har fatt sett sa mycket som vi inte kunnat se sjalva. Sa det var valdigt snallt av dom! Det finns galet mycket att saga om den har helgen, men jag orkar inte sitta och skriva ner allting. Vi hade helt enkelt valdigt roligt!
Vi har tagit ganska manga bilder, sa nar vi kommer till Darwin ska jag forsoka ladda upp lite!

Vi har precis bokat bussen till Darwin, vi aker dit imorrn. Det tar ca 12h harifran sa vi ar framme imorgon kvall.



Trottis..

Vi ar framme i Kunanurra! Bussresan var helt okej, men jag ar lite trott nu faktiskt! Kunde inte sova sa mycket pa bussen, blev ganska stel och fick lite ont.
Och det var varsta stormen ute nar vi akte! Det borjade nar vi kom till ett stalle som heter Derby, hela himlen lystes upp av hundratals blixtar! Det var riktigt haftigt att se! Vaknade upp mitt i natten av att bussen stannade till nar vi var mitt i askvadret. Det slog ner blixtrar runt om oss, och det regnade jatte mycket! Det var lite laskigt!
 
Sa nu ar vi alltsa framme, efter vi ar klara med internet ska vi nog ga och vila en stund. Sen kanske ta oss ett dopp i poolen =) Hostelet verkar helt ok, vi har air condition igen och poolen verkar bra. Men det var ganska dyrt!

Jag har ingen tackning pa mobilen, sa det verkar som om internet ar det enda sattet att fa tag pa mig de narmsta tre-fyra dagarna. Ett stalle med 6000 pers borde val kunna skaffa lite fler telefonmaster? Det kanns lite surt!



Hungrig..

Nu har vi bokat buss och hostel, for imorgon kvall aker vi vidare till Kununurra. Det ligger pa vagen till Darwin och vi har hort att det ska vara jatte fint dar sa vi tankte passa pa att stanna dar over helgen.

Men nu ar jag jatte hungrig! Sa vi ska val forsoka ga och hitta nagonting att ata! =)




Kimberly YHA/Broome



  



Jag tror att jag...

...kommer smalta bort snart! Jag skojar inte nar jag sager att sa fort man inte ar pa ett stalle som har air condition (som har, som tur ar!) sa rinner svetten! Det ar helt galet! Jag onskar verkligen att vart hostel hade haft air condition! Men vi har bara en flakt pa rummet, som flaktar runt den varma luften.


(Poolen vid hostelet)

 
I lordags hade vi jattekul! Vi borjade kvallen med att ta nagra drinkar i baren pa hostelet. Dar traffade vi en kille fran Australien som ocksa kommit till Broome dagen innan. Han var trevlig! Sen sa ropade dom ut i hogtalaren att det var ett beachparty pa stranden och att dom skulle skjutsa oss dit i en liten minibuss. Sa vi hangde pa! Det var riktigt drag i bussen! Alla sjong, skrattade och hade kul! Fast sen blev det lite mindre kul, for killen som korde visste inte riktigt vart han skulle sa han slappte av oss pa helt andra sidan stranden! Sa vi fick ga en bra bit, fast vi hade tur som blev upplockade halvvags. Sa vi fick skjuts dit den sista biten.

 

Det var en riktig fest kan jag saga! Med DJ som spelade musik och folk som dansade! Och den tog aldrig slut! =) Pa festen traffade vi en kille som heter Drew, han kande igen oss fran hostelet sa han kom fram och pratade med oss. Sa det vi hangde med han och par andra hela kvallen. Det slutade med att vi sov kvar pa stranden och fick skjuts tillbaka till hostelet pa morgonen av Drew, da hade vi nog sovit i ca tre timmar =) sa vi var lite sega igar. Men det var en valdigt rolig kvall!

Igar var vi pa bio, fredag den 13;e, vi var helt ensamma i salongen sa det var laskigt! haha, men det var ganska skont ocksa!



Bilder fran Monkey Mia



  
  



Visst ar havet helt underbart!?



Vilda emuer gick overallt!



Och fy sjutton vad flugor det var overallt! Dom drev en till vansinne!

  

Monkey Mia ar ett underbart stalle, kolla in pelikanen! Sjukt stor!

  
Delfinerna var sa sota! Och dom kom in sa nara! Nastan sa att man kunde ta pa dom,
fast det var visserligen forbjudet.



Valdigt vackert!



Och poolen var inte helt fel!

Det var slut pa bilderna fran Monkey mia, men det finns som sagt massor mer med bilder pa facebook.



Broome

Bussen var sjalvklart forsenad till Exmouth med over en timme! Men det tog vi ikapp sa efter en 20 timmars bussresa ar vi i alla fall framme i Broome. Population ca 13700 pers, lite skillnad mot Exmouths 2500.
Men det kanns fortfarande ganska litet! Men vi har inte sett sa mycket an, klockan ar ungefar nio pa kvallen, sa vi har vart har i nagon timme bara. Snart ska vi nog tillbaka till hostelet och duscha, for man blev ganska svettig av att slapa pa alla vaskor i den har varmen! Trots att det ar ganska sent pa kvallen sa ar det verkligen varmt! Det ar knappt att jag vill veta hur varmt det kommer bli imorrn pa dagen! Vi har bara en flakt i vart rum, sa jag hoppas verkligen inte att det blir alltfor varmt, vill kunna sova!

Hittills har vi bokat tre dagar har, men vi far se om vi vill stanna langre eller fortsatta uppat. Hostelet verkar dock vara ganska bra! Det ar valdigt mycket folk som bor dar! Koket ar propfullt, knappt att vi fick in vara grejer!  Vi har inte hunnit utforska det sa mycket an, det far vi gora imorrn men dom har en jattefin pool, biljardbord och egen bar!

Imorrn ska jag forsoka ladda upp lite bilder, det har verkar vara ett ganska bra internet stalle sa jag borde kunna fa upp lite bilder.



53 dagar

Idag har vi varit borta i totalt 53 dagar. Vad tiden gar fort! Och vem vet hur lange det drojer innan vi kommer hem?

Ikvall aker vi som sagt mot Broome, jag langtar tills bussen gar, men det ar sa lange kvar! Fast iofs har vi redan lyckas fordriva nagra timmar. Det trakigaste jag vet ar att bara sitta och vanta. Det kanns som om vi alltid maste gora det, vanta pa bussen, vanta pa att hostelet ska oppna, vanta pa att fa checka in etc. Buu, men det ar ju en del av resandet, inte den roligare delen dock.

20 timmar ombords pa en buss, ja vi ar galna, som tur ar sa stannar dom ibland sa att man far ta lite luft och fa rora lite pa sig =)



Ningaloo reef

Idag har jag varit och snorklat! Det var riktigt haftigt! Det var lite ovant iborjan, for jag har aldrig snorklat forut, men man vande sig ganska snabbt. Vi akte ut ett helt gang imorse, de flesta skulle dyka, jag och Lisa var de enda som skulle snorkla. Sa forst akte vi bat i ungefar 1,5h sen sa stannade vi pa ett stalle dar dykarna hoppade i och dykte. Sen akte vi vidare till stalle nummer tva av tre, och dar snorklade vi! Det var verkligen jatte haftigt, valdigt fint korallrev och fina fiskar! Vi akte ocksa till ett tredje stalle dar vi at lunch och sedan snorklade igen, men dar sag man inte lika mycket. Det var mycket grundare dar for vi var mycket narmare stranden..
Helt var pengarna tycker jag! Hoppas att vi kan prova pa det pa andra sidan ocksa.

Sa imorrn ar sista dagen har i Exmouth, for imorrn kvall aker vi vidare mot Broome,
bara en "kort" bussresa pa ca 20 timmar ;D Dar har vi tankt stanna i tre natter och sen aka vidare, antingen mot Kununurra eller Darwin, vi har val inte riktigt bestamt oss an. Men jag har hoga forhoppningar pa Broome, har hort mycket bra om det stallet. Sa jag hoppas det blir bra!

De har dagarna har faktiskt gatt valdigt fort, trots att vi inte har gjort sa mycket, om man raknar bort idag =)
Det kommer bara saga vips sa ar vi snart pa andra sidan Australien!

Jag tror jag har svettats ett par liter de senaste dagarna, for himmel vad varmt det har varit! Och ar for den delen!



........

Detta internet driver mig till vansinne! Det ar sa segt att jag skulle kunna ga ivag och laga lite nudlar medans en sida laddas. Det ar lite frustrerande!

Det ar lika varmt idag, men nu har jag borjat vanja mig vid den har sortens varme sa det ar inte lika farligt som igar! Idag har vi egentligen inte gjort nagonting speciellt alls, vi gick in till centrum och handlade lite mat. Vi ska ata tacos ikvall, mums! Sen sa har vi mest spenderat tid med att kolla pa tv. Haha, det later val skoj? Nej men vi har faktiskt vart ivag och kollat efter turer ocksa (jag behover ju inte namna att stallet ligger precis bredvid vart hostel) och vi har faktiskt hittat en snorkling tur som vi nog vill aka pa. Den ar dock pa onsdag. Sa vi har ett par dar tills dess.
Men imorrn ska vi definitivt forsoka hitta stranden!

Eftersom internet har ar sa extremt segt sa kan jag inte ladda upp bilder, sa ni far noja er med en bild av Exmouth som jag hittade pa google.

Okej, jag skojade bara, ni far vanta tills vi kommer till Broome och kan ladda upp bilder, for jag hittade ingen bra bild..



Exmouth

Exmouth. Sen eftermiddag.

Hetta, frustration och fruktansvart litet. Mitt forsta intryck av denna "stad". Och vi ska vara har i fem natter.

Det ar sa varmt att sa fort man gar utanfor dorren sa rinner det overallt! Och da menar jag overallt. Stallen man inte ens visste man kunde svettades pa. Det ar knappt ingen ide att duscha for man blir helt genomblot sa fort man kliver ut.
Vi kom hit imorse kl fem pa morgonen, efter en lang bussresa med greyhound fran Monkey mia. Eftersom receptionen inte oppnade forrens kl sju sa fick vi sitta utanfor och vanta, nar vi val hade hittat stallet, det var en liten bit att ga..
Sa klockan atta fick vi vart rum, som tur ar har vi det for oss sjalva, med tv och badrum och det viktigaste, aircondition! Vi var ganska slut efter att ha akt buss hela natten. Behover jag saga att vi la oss och sov tills klockan var tva pa eftermiddan?

Sa nar vi val klev ut igen pa eftermiddag och skulle hitta "centrum" sa var vi fardiga att svimma av varmen. Men vi har varit duktiga och druckit massor med vatten, sa som tur var sa hande inte det! Men jag kan saga att "centrum" inte var sa stort. Det tog oss knappt tva minuter att ga runt det. Dom har en mataffar iaf!

Sa mitt forsta intryck av Exmouth ar som sagt inte det basta, men vi hoppas pa att kunna utforska stallet lite battre imorgon. Kanske ga till stranden och sen kanske forsoka hitta nagon tur att aka pa. Men eftersom man har ganska begransat med pengar hoppas jag att det finns nagra billiga turer.
Ja som sagt, vi far se vad som hander och sker. Men ikvall blir det nog bara att ta det lugnt, och kanske kolla pa film..



Monkey mia

Vi sitter just nu i koket pa vart hostel i Monkey Mia, och kollar internet pa en sk. "internet kiosk", alltsa en automat man stoppar in mynt i och som later en ga ut pa internet =D

Hursomhelst sa overlevde vi bussresan, de ca 12h det tog gick faktiskt ganska snabbt.. Fast det var ingen hojdare att sitta och snora hela vagen. I ett stalle som heter Overlander bytte vi till en minibuss som skulle ta oss till Monkey mia, och gubben som korde var valdigt rolig! Berattade historier och pratade om stallet. Sa man skulle kunna saga att vi fick en minitur pa kopet. For det tog 2 timmar att ta sig mellan Overlander och Monkey mia.

Lat mig saga att det kryllar av flugor har! Vart man an gar vill de krypa in i ens ansikte och festa pa fukten dar. Det vill saga forsoka krypa in i mun, nasa,ogonvra osv. Inte sa kul. Det ar superfint vader ute, sa vi ska nog ta oss en simtur efter vi har atit nagot. Men vi har blivit varnade for att stallet heter Shark bay for en anledning sa vi ska forsoka halla oss undan hajarna. Kanske bada i polen istallet!

Men oroa er inte, enligt var "guide" har ingen blivit aten av en haj har pa 21 ar!



Som lovat..

Har kommer det mer bilder fran den senaste veckan som jag lovade igar.






Visst ar det fina strand bilder? Men usch for maneten!





Sa nu har ni lite nya bilder, om ni vill se fler sa finns det en massa bilder pa facebook.
Orkar tyvarr inte ladda upp flera har just nu..

Sa eftersom vi aker imorrn sa kommer kvallen att spenderas med att forsoka packa vaskan. Den stora fragan ar, hur ska man fa med allting? Men jag har kopt en ny vaska att ha som handbagage, den ar lite storre och mycket battre an min forra! Sa det kommer nog losa sig pa nagot satt!
Kanner dock att det kommer bli jobbigt att bli tvungen att slapa runt pa vaskorna igen, vi har varit sa bortskamda ett par veckor nu medans vi har bott har.

For tillfallet sitter vi och forsoker bestamma hur vi ska aka efter Monkey mia, vilket vi insag inte ar det lattaste! Det blir komplicerat nar bussen anlander mitt i natten.. Man har ju ingen storre lust att bara sitta runt och vanta i flera timmar pa att fa checka in pa hostelet. Men vi funderar pa att aka till Coral Bay, sen till Exmouth.



Visst verkar det vara fint i Coral bay?

Men vi far se hur vi gor, ska forsoka uppdatera nar vi ar i Monkey mia, om det finns nage bra internet dar..
Oj vilket lang inlagg det blev! Men ni far ha det sa bra sa hors vi snart igen!




Forkyld

Sitter pa internetcafet i Scarborough, nu ar det inte lange kvar innan vi ska aka, bara tva natter kvar har.. Och sjalvklart har jag gatt och blivit forkyld! Jag nyser, ar tappt och har ont i halsen! Kanns inte sa himla kul att sitta pa en buss i over tio timmar pa onsdag ;/ Men men, hoppas att jag hinner bli battre!

I eftermiddags var vi ner till stranden, och det var extra fint idag! Vattnet verkligen glittrade och solen sken! Sa det var en riktigt fin dag idag! Jag ska forsoka ladda upp lite bilder imorrn, hinner inte just nu for tiden ar snart ute och vi ska nog ga hem nu.



Kopt och klart!

Nu ni! Nu hander det grejer, Lisa och jag var in till stan forut idag och kopte ett busspass. Sa nu pa onsdag lamnar vi Perth for denna gang och aker norrut. Forsta stoppet ar Monkey Mia! Sa nu har vi 8000km som vi far aka buss, pheww, det blir ett par timmar! Men det verkar vara det smidigaste sattet att ta sig runt pa just nu.. Sa om ett par dar ar vi pa resande fot igen!

Har nedan kan ni se en karta over Australien, och alla roda prickar ar stallen som vi kan aka till med bussen. Sa Monkey Mia forst, sedan blir det nog Exmouth som ska vara riktigt fint!



Det kanns lite svart att forsta att vi ska aka ifran Perth, och att vi inte kommer traffa Joanna och Johannes varje dag =/ Men jag hoppas att det kommer bli bra!
Nej nu ni ska vi hem och gora oss i ordning, for ikvall ar det lite party pa G ;) Ha en bra helg!





Tillbaka igen

Helgen i Dunsborough ar over, det vart en riktigt rolig helg! Helt vart att aka dit igen!
Vi kom hem i Mandags kvall, efter manga om och men =D Bussen vi akte med fran Dunsborough gick sonder nar vi inte var alltfor langt fran Perth, sa de fick skicka en ny. Det resulterade i att vi blev nastan en timma forsenade, sa vi missade sista bussen tillbaka. Sa vi fick ta taxi istallet. Men vi kom fram tillslut i alla fall!
Vi hade ganska tur med vadret i helgen, det var fint alla dagar fast det blaste lite kallt sista dagen. De sager att vi har haft den sista sommardagen nu, det marks faktiskt, det ar inte lika tryckande hett som det var de forsta veckorna men det ar fortfarande varmt!

Har kommer lite bilder;



Visst ar det fint i Dunsborough? Havet ar jatte fint! Helt randigt ar det!

(Klicka for att forstora de sma bilderna!)





Sa nu ar vi tillbaka i Scarborough igen, igar var Lisa och jag inne i stan och kikade lite, sen tvattade vi, vilket behovdes! Idag har vi legat och solat och spelat uno! Det ar skont att vara ledig! =)
Men vi maste fortsatta att kolla efter satt att ta oss upp norr, det ar ju redan Mars! Tiden gar valdigt fort! Sa om vi ska hinna med alla stallen vi har planerat sa maste vi nog rora pa oss snart!

Ha det bra!